BİR FOTOĞRAFIN UZUN HİKAYESİ

Kitap ve Sinema, Papatya Geziyor ve Fotoğraflıyor 7 Yorum Yapılmış »
Şubat ayının başlarında arkadaşlarla muhabbet ederken kendi aramızda bir kitap etkinliği yapmaya karar verdik. Her ay bir tap belirleyip,belli zaman dilimi içinde onu okuyup,belli bir günde buluşup kitabı konuşacaktık. Okuyacağımız kitap türü olarak biyografi karar verildi ve bu bağlamda sevgili Beşir Ayvazoğlu’nun “1924-Bir Fotoğrafın Uzun Hikayesi” adlı harika kitabı kararlaştırıldı.
Yarın akşam(aslında bu akşam yani 1mart) kitabımızı konuşacağımız gece:) ben de sizlerle de paylaşmak istedim. Kitabın kısaca tanımıtı şöyle:

Hayırlı Cumalar

Din Nasihattir & Cuma Yazıları 14 Yorum Yapılmış »


Allah’ ım! Kulun, habibin, nurlarının deryası, sırlarının naşiri, saltanatının dellalı olan Muhammed’ e salat ve selam eyle!

Allah’ ım! Hastalığı artan, şifası güçleşen, çaresiz kalan ve Senden başka sığınak ve ümidi olmayan kullarına merhamet et!

Allah’ tan başka ilah yoktur, ancak Ona ibadet ederiz. Kafirler hoşlanmasalar da Onadan başkasına ibadet etmeyiz.

Allah’ ım! Helalinle beni haramdan sakındır, taatinle masiyetinden uzaklaştır, falz u kereminde Senden gayrısını bana unuttur!

Allah’ ım! Kalbime ümidini yerleştir, Senden başkasına umut bağlatma, Senden gayrısından birşey istetme!

Allah’ ım! Gökten inen, göğe çıkan, yerde dolaşan ve yerden çıkan bütün mahlukatın şerrinden Sana sığınırım!

Ey Rabbim! Anne ve Babam beni çocukken nasıl terbiye ettilerse Sen de onlara öyle merhamet et!

Ey Rabbim! Varlığını hissettir bana ve lütfunun ışığıyla hoşnutluğunun yolunu göster!

Allah’ ım! Cehennem ateşinin fitnesinden ve onun azasından sadece Sana sığınırım!

Rabbim Bize, yeryüzüne sevgiyi, barışı, huzuru ve neşeyi yaymak nasip eyle!

MİDYE TATLISI

ŞERBETLİ TATLILAR 27 Yorum Yapılmış »

midye tatlısı

Uzun zamandır midye tatlısını denemek istiyordum. Oktay ustanın verdiği malzeme listesi karışıklığından dolayı yaşmayalı mı yapsam kabartma tozlumu yapsam bilemedim. Önce mayalı, sonra kabartma tozlu denedim.  En son hiç bir kabartıcı olmadan yaptım, gayet güzel oldu.

Her yapışımda içine farklı malzeme koydum, fındık/ceviz/fıstık olarak, hepsi de ayrı güzel oldu..

devamını oku »

Şerbetli Kurabiye / Browni Kurabiye

KURABİYELER 29 Yorum Yapılmış »

şerbetli kurabiye 003

Geçtiğimiz perşembe günü uzun zamandır denemek istediğim iki tarifi denedim. Biri yıllar önce bi akrabamızda yiyip çok beğendiğim ve tarifini kaybettiğim(sanki tekrar almak çok zordu)şerbetli kurabiye,biride Oktay Usta’da görüp şeklini çok beğendiğim midye tatlı..

GÜZEL BİR CUMARTESİ

Dost Sofraları 19 Yorum Yapılmış »

Fotolarda gördügünüz iki sofra da bizzatihi benim için aynı gün farklı saatlerde hazırlandı:) Yani sevdiklerimle birlikte güzel bir hafta sonu geçirdim:)

Yukarıda gördüğünüz foto canım ablam LEYYAMIN bana hazırladığı,çaylarımız eşliğinde enfes mamaları yerken bol muhabbet yaptığımız sofra:) Sofrada bolbol ZEYNEP, NİNO , YEŞİM ve MİSSSimin kulaklarını çınlattık:) Keşke sizde aramızda olabilseydeniz canlarımm..

devamını oku »

Hamuru Patetesli Poğaça

POĞAÇALAR 26 Yorum Yapılmış »

patatesli poğaça

!!HAYIRLI VE BEREKETLİ CUMALARRR!!

PATETESLİ POĞAÇA

Efendim patatesli değince sanmayın ki poğaçanın iç harçında hatates var,bu poğaça başka poğaça (sanki tarifi tek ben de var gibi hihihi :)) Hamurun bizzatihi kendisinde var ve süper bir lezzet katıyor,şiddetle tavsiye ederim.(yani yapmayanı döverim demek mi oluyor bu :P)

devamını oku »

Erkeğin Hanımına Karşı Davranışı Nasıl Olmalıdır?

Evlilik Üzerine 9 Yorum Yapılmış »

Tariflerimdan birine yaptığı yorumla tanıdım “EbediMutluluk” bloğunun sahibi arkaşımızı. Hepinize tavsiye ederim. Çok güzel ve faydalı yazılar yayınlıyor. Dün bloğunda gezinirken bu yazı okudum ve sizlerlede paylaşmak istedim.

Hani bazı kendini bilmezler kadının islamyette hor görüldüğünü,köle gibi hükmü olduğunu falan idda ediyorlar ya..

 Buyrun efendim:

devamını oku »

Sebze Salatası

Diyet Yemekler, SALATALAR 29 Yorum Yapılmış »

 

 

sebze salatası

 
Her yiyenin bayıldığı, tabağına tekrar aldığı enfes bir salata bu. Hem çay sofralarına yakışıyor, hem yemek sofralarına. Mutlaka ama mutlaka yapmalısınız dediğim tariflerden biri..
 
Diyette olanların da üzerindeki sos yerine yoğurtla birlikte tüketebileceği enfes sağlıklı üstelik..

KURU BAHARATLI FOCACCİA

EKMEK-PİDE-PiZZA 18 Yorum Yapılmış »
KURU BAHARATLI FOCACCİA :)
Eve benim ki kuru baharatlı çünkü canım Zerrinim gibi bahcem yok:) Benim aktarım var ve aktarda ancak bu malzemelerin kurularını bulabildim:)
Malzemeler:
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 yumurta sarısı
3 ,5su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Kekik, defne yaprağı, biberiye, susam


Yapılışı:
1- Ilık sütte mayayı çözüyoruz. köpürmesi için 5-10 dakika bekleyelim.

şekeri, unu, tuzu, yağı ekleyip yoğuralım. (unu mutlaka eleyin)
2- Hamuru unlu yüzeye alıp kulak memesi yumşaklığına gelene kadar yoğuralım.. Hafif yağlı bir kabın içine koyup üzerini streçle kapatın. Oda sıcaklığında 1-2 saat mayalanmasını bekleyin. Hamur 2 katına çıkmalı…
3- Hamuru un serpilmiş tezgahın üstüne koyun. merdaneyle 1 parmak kalınlığında açın . Üstünde keskin bıçakla gelişi güzel kesikler, delikler açın. Yağlı kağıda koyun. 30 dakika mayalanmasını bekleyin.
4- Yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı suyu karıştırın. Pidenin üstüne sürün. Üstüne istediğiniz şekilde taze baharatları yerleştirin. Susam serpin. 180-190 derece önceden kızmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

Ve tabi ki hepinize HAYIRLI CUMALAAAAAARRR ;)

NOHUT SALATASI

SALATALAR 24 Yorum Yapılmış »

nohut salatası


“Lulum ben de diete başladım bana da salata yap”diyenlerin sayısı günden güne artıyor. İşin ilginç yanı bunların hepsi benden zayıf:( Benim şimdi kendimi köprüden atmam lazım galiba. Ahh ahh bak yine efkar bastı..

 
Efendim uzun zamandır aklıma koymuştum nohut salatasını yapmayı. Bugün tekraren nette bir araştırma yaptım ama hiç bir tarife bağla kalmadan içimden ne geçiyorsa ekledim ve hem çok besleyici hem de çok enfes bir salata çıktı.

MERCİMEK KÖFTESİ

SALATALAR 14 Yorum Yapılmış »

mercimek k 004

Bu hafta Porselen Demlik Çay Saati (bunun ismini kim koydu böyleee destan gibiiiiiiii) Etkinliği blog manşet sayesinde tanıştığım sevgili HünerliEller’de. devamını oku »

PATATESLİ RULO BÖREK

BÖREKLER 14 Yorum Yapılmış »

patatesli rulo buzluk börek

Cuma günü gelen misafirlerimiz için perşembe akşamından patatesli rulo börek yapıp buzluğa attığımı söylemiştim:)

Bugün hem çıtır hem yumuşak olan böreğimle huzurlarınızdayım:) Bu böreği seneler önce Yasemen ablamda yemiştim ve çok beğenmiştim,hatta tarif ona yapışmış,ismiyle müsemma bir börek olmuştu:) Ona gittiğimiz zaman hep bu börekten isterdik:) O vakitlerden beri yapmak isteyip de ne hikmetse yapmadığım bir börektir. (hakikaten ya neden hiç yapmamışım ki , alışmışız galiba klasik tarzda patatesli böreğe ondan olsa gerek)
 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

couk