Gofretli Rulo Pasta

PASTALARIM 19 Yorum Yapılmış »

Gofretli Rulo Pasta

Bu enfes pastayı -yani yiyenler öyle söylüyor(kardeşim ve Hendem)- aslında meyveli tatlıları sevmeyen fakat sadece tatlı istediğini gidermek için yiyen e dolayısıyla bir çikolatalı pasta hakeden kardeşim için yaptım geçtiğimiz haftaların birinde :)

Kremasına herzamankinden farklı olarak çırpılmış krem şanti yerine bir paket vanilyayı dondurmayı sütle çırpıp ilave ettim. Pandispanyasına da kakao yerine bir paket damla çikolatalı kakaolu dondurma tozu ekledim :) Zaten maksat birazda dondurma tozlarını kullanmaktı ;)

Arasına da 3tane gofreti elimle minik minik kırarak yaydım. Üzeride fındık kırıkları ve damla çikolata.. Kardeşim ilaveden üzerine çikolata sos döktü yerken :)

Geçenlerde Gannem sormuş,sen nasıl evdekilere tatlı yapabiliyorsun? diye:) Ben bu işde azmettim ve kararımı beynen verdim. Almış olduğum kiloları ben aldım ve ben vereceğim. Şuan gayet güzel ilerliyorum hedefime doğru. Peki ben bir çok şeyden uzak dururken evdekilerin ne suçu var?? Üstelik birde şu var ki,zamanı gelince zaten hepsinden yeme imkanım olacak,tek fark eskisi gibi hii tatlı mı hücummm,hiii  çikolata hücummm şeklinde olmayacak :) Hatta ikindi simidim yerine hafta da bir veya iki kez bir porsiyon sütlü tatlı yeme imkanım var artık:) [artık simid yerine bir dilim peynirli ekmek ve bir tane meyvem var ikindi de]

Birde benim şöyle bir durumum var, diyet yapan arkadaşlarımın (aslında ablalarımsınız hepiniz) çoğu evde iki kişi yaşıyor,yani eşleri ve kendileri. Bu durumda eşlere de hatunlarının güzelliği için bir dönem bazı şeylerden fedakarlık etmek  kalıyor:):) E ben öyle değilim ki, evde annem,babam ve kardeşim var. E tabi birde gelen misafirlerimizz:) Ben diyetteyim,hiç bir şey y apamam deme gibi bi lüksüm yok ki. Zaten böyle bir isteğim yok. Ben mutfağa giremeden duramam ki:) Akşam üstleri çok hoş oluyor ama benim için. Tatlı bir telaş içinde hazırlık yapıyorum mutfakta. Bir yandan kendi yemeğimi pişiriyorum. Bir yandan kendi salatamı hazırlıyorum ve diğer yandan evdekiler için şöyle yağlı ballı koca bi salata tabağı:) Yemekler ısınıyor bir yandan filan. Velhasılı kiram ben memnunum halimden arkadaşlar:)

Yalnız memnun olmadığım bir şey var, her tatlı tarifimin sonunda “sen yeme,biz yeriz” yorumlarından sıkıldım:) Eğer her yaptığım tatlıdan yeseydim,bu kadar kilo veremezdim değil mi? Ya da ben bilmiyorum mu ne yiyip ne yemeyeceği mi??

İşte benden bu kadar şimdilik:) Ha bu arada merak etmeyin yukardaki pastadan ben yemedim :D :D Hatta bugün yiğenimin doğum günü yine kocaman bir pasta yapıcam ama yemiycem:D Lakin bayramda yaptığım tatlılardan bir güzel yedim ohhh:) niye yedim derseniz doktor izin vermişti ;)

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

couk