Bu gece yapılacak ibadet ve dualar, Miracla gelen manevi hediyelere birer şükür, bir kısım maddi ve manevi felaketlere karşı set ve gelmeyip geri dönen felaketler için de bir teşekkürdür.
“Mi’rac’ın esas armağanı namazdır ve bu aynı zamanda her mü’minin mi’racı olarak, onları da miraca götürecek nurdan bir helezondur. Namaz, her şeyiyle halis bir ibadet ve mi’rac için yegane vesile, sonra da Allah Rasulü (sas)’ne gökler ötesi seyahatin en son noktasında verilen İlâhî bir armağandır. Bu armağan içinde herkese kılacağı namazı ölçüsünde bir mi’rac mukadderdir.”
“Mü’min için her namaz bir mi’râc vesilesidir. Ve mü’mine düşen de her namazda farklı farklı buudlarda bile olsa mi’râcını tamamlamaktır.” “Mi’raca namazla çıkılır.. Allah’a namazla ulaşılır, enbiyanın huzuruna namazla varılır. Ama herkes bunu namazda kendine göre hisseder ve kabiliyeti nispetinde yükseldiğini duyar. Herkesin hissettiği kendi miracıdır.”
Alıntı: F. Gülen (Prizma / Fasıldan Fasıla)
♥
Fıkıh kitaplarında bir Mi’rac gecesi namazından bahsedilmektedir ki, kılınması tavsiye edilmiştir. 12 rekattır. Her rekatında fatiha suresiyle beraber herhangi bir sure okunarak iki rekatte bir selâm verilir. Sonra da 100 kere “Sübhânellâhi velhamdü lillahi vela ilahe illallâhü vellâhü ekber.” denilmelidir. Ardından ise 100 kere tevbe ve istiğfar edilip, 100 kere de Efendimiz (sas)’e salât ü selâm getirilmelidir. Gündüzünde de oruçlu bulunmalıdır; zira bu hâlde günaha dair olmaksızın yapılacak her duanın kabul edileceği Allah’ın rahmetinden umulur.
Geceyi ve gününü hakkıyla geçirenlerden olmak ve dualarda buluşmak temennisiyle, hayırlı ve bereketli kandiller.. ♥

Haziran 28th, 2011 at 09:47
Cümlemize de hayırlı kandiller olsun canım.RABBİM dualarımızı kabul eylesin. Amin.
Sevgilerimle…
Haziran 28th, 2011 at 11:19
merhaba canım ne güzel bilgiler paylaşmışsın,rabbim bu geceyi layıkıyla yaşayanlardan eylesin inş
kandilin mübarek duların kabul olsun inş
sevgileirmle
Haziran 28th, 2011 at 12:16
Rabbim dualarımızı kabul etsin, bu günü bereketiyle geçirmeyi nasip etsin. Kandilin mubarek olsun inş. Sevgiler
Haziran 28th, 2011 at 12:26
hayırlı kandiller rabbim hepimizin dualarını kabul etsin inşallah…
Haziran 28th, 2011 at 12:46
Canım senin de miraç kandilin mübarek olsun. Gündüzünü de gecesini de hakkıyla yaşamayı nasip etsin Rabbim. Hayırlısıyla Ramazana kavuştusun cümlemizi.
Haziran 28th, 2011 at 14:18
Alem-i İslam’ın, bütün insanlığın ve ayrıca sizin Miraç Kandilinizi kutlarım.
Haziran 28th, 2011 at 14:47
Hayırlı kandiller dilerim. Duyaların kabul olsun inş. Sevgiler.
Haziran 29th, 2011 at 11:17
Allah sağlıkla tekrarını nasip etsin
Sevgiler