Beşiktaşlı Astronot Pastası

PASTALARIM 5 Yorum Yapılmış »

bjk 003

Benim için en özel pastalarımdan biri bu pasta. 5.sınıfa giden Mustafa Kemal’in öğretmeninin doğum günüymüş. Önce aklına bana pasta yaptırmak geliyor ve bütün sınıf arkadaşlarından para topluyor. Akşam eve gelince annesine beni aratıyor, isteklerini söyletiyor. Sonra içi rahat etmiyor ve telefonu eline alıyor ve başlıyor isteklerini anlatmaya :) Ertesi gün arkadaşlarına pasta işini hallettiğini söylüyor, sınıfda bir iki fikir veren daha oluyor ve akşam eve gelince yine beni arıyor. Bu arada geçen zaman içinde annesi ve babasının beynini yiyiyor :) Sonuç olarak son söz “ablacım ben sana güveniyorum” diyerek telefonu kapatıyor..

Ay’a çıkmak isteyen Beşiktaşlı bir öğretmenin öğrencileri tarafından yaptırılan pastası yani anlayacağınız. :) Ahh tabiki içi boool çikolatalı..

Nişan Kurabiyeleri

Şeker Hamurlu Kurabiye & Pastalar 6 Yorum Yapılmış »

nişan kurabiyesi 002

Nişanımız için yaptığım şeker hamurlu kurabiyeler. Nilüferciğimin kıyafetine uygun olarak petrol ve turkuaz çiçeklerle çalıştım..

Bir de farklı olarak beyaz şeker hamurun üzerine altın simli boyayla hafif fırçalar geçtim. Yakından görüntüsü saten gibi oldu.

devamını oku »

Patatesli Pazı Sarması

ANA YEMEKLER, SALATALAR 15 Yorum Yapılmış »

pazı sarması 016

Hem sarmayı, hem patatesi çok seven biri olarak, bu tarifi Reyyan’da ilk gördüğümde denemeliyim demiştim.. Ha bugün ha yarın derken haftasonu pazardan bir demet pazı aldım sonunda ve dün akşam denedim.

devamını oku »

PİRİNÇ SALATASI

SALATALAR 20 Yorum Yapılmış »

pirinç salatası

Bu aralar mutfakla aram pek iyi değil. Özel günler için pasta ve kurabiye yapmak haricinde birşey yapmadım. Kafamda bir kaç yeni tarif var ama ne zaman denerim bilmiyorum. Ben mutfakla barışana kadar arşivi harmanlayama devam edeyim en iyisi..

Pirinç salatası hem doyurucu, hem tam bahar havasına uygun rengârenk bir salata. Ben içindeki yeşillikleri kendime göre değiştirdim alışagelmiş tariflerin aksine..

devamını oku »

SOSİSLİ ROKALI POĞAÇA

POĞAÇALAR 18 Yorum Yapılmış »

rokalı sosisli pogaça

Bilgisayarımda varolan bir arıza yüzünden paylaşmayı düşündüğüm tarifi paylaşamıyorum. Neyi güncellesem diye bakınırken kendi tarifim olan bu enfes rokalı poğaça geldi aklıma. Değişiklik arıyorsanız denemenizi tavsiye ederim. Sosis koymak zorunda değilsiniz, ilk halini tek rokalı yapmıştım yıllar önce..

devamını oku »

İstanbul ve Martılar

Papatya Geziyor ve Fotoğraflıyor 4 Yorum Yapılmış »

eminönü 004

eminönü 023

devamını oku »

Balık Kokoreç

BALIK 17 Yorum Yapılmış »

balık kokoreç

Balıkdan kokoreç mi olur demeyin. Çünkü öyle bir oluyor ki, parmaklarınızı yiyorsunuz. Biz kardeşimle çok beğendik bu tarifi, hepinize tavsiye ediyoruz.

devamını oku »

Bayat Ekmek Tatlısı

ŞERBETLİ TATLILAR 35 Yorum Yapılmış »

ekmek 001

Bu tatlının tarifini ilk kez 4 sene önce Ramazan’da vermişim. O günden beri de fotoğrafını yenilemek istediğim halde anca bu zamana kısmet oldu hey maşallah..

Ekmek tatlısı bizim ailede özellikle ramazan da misafir geleceği zaman fazla alınan ekmekler artınca yapılır. Ama onun haricinde özellikle tatlı yapmak için ekmek alıp bayatlattığımız da olur. Demem o ki ister fazladan bayat ekmeğiniz olsun, ister olmasın mutlaka deneyin..

devamını oku »

1 Yaş Kurabiyesi ve Hello Kitty Pasta

Şeker Hamurlu Kurabiye & Pastalar 9 Yorum Yapılmış »

b 001

İlk sipariş kurabiyelerim yanı başımdaki insanlardan değil de uzak yollardan geldi Antalya’dan sevgili Tubacığımdan. Küçük Beyza 1 yaşına girdi geçtiğimiz ay ve kurabiyelerini de Papatya teyzesi yaptı :) Tuba evde yaptığı 1yaş partisini bloğuna yazsın diye bekledim ama baktım yazacağı yok, kurabiyelerimi ekleyeyim dedim..

devamını oku »

Dore Nişan Hazırlıkları

Nikah Nişan Kına Hazırlıkları 5 Yorum Yapılmış »

o.nişan (6)

– Dore-krem nişan anı defteri ve kalemi-

Kuzenimin nişanlanacağını daha önce söylemiştim. On gün önce alnımızın akıyla nişanımızı yaptık çok şükür.
Artık bir kız kardeşim var benimde ;) Kardeşlerim Oğuz ve Nilüfer için yaptıklarımı paylaşayım daha vakit geçmeden. Fikir olur nişanlanacak olanlara.. Ayrıca sipariş vermek isterseniz mail atmanız yeterli, diğer modelleri görmek için de burayı tıklayabilirsiniz.

devamını oku »

Çiğ Börek

BÖREKLER 16 Yorum Yapılmış »

çi börek (1)

Çiğ börek bizde öyle çekirdek aile ile yapılıp yenen bir şey değildir. Tüm aile toplanırız, biri yoğurur, biri açar, biri iç harcını koyar, öteki kızartır derken sonra hep birlikte afiyetle şenlik içinde yenir. Zaten bu tarz şeylerin de kalabalıkla tadı çıkar.

Bu çiğ böreklerde hicri yılbaşı toplantımızdandı. Teyzem, ablam, Ferhan teyze  yaptı, ben de fotoğrafladım. En zor iş benimdi yani :))

devamını oku »

Yok mu Bana Çikolatalı Kek Yapacak?

PAPATYA YAZIYOR.. 18 Yorum Yapılmış »

hs 001

Hepinize bu güzel bahar gününden selamlar sevgiler..

Alışık olmadığım bir şekilde ara vermek zorunda kaldım. Ben ki gittiğim seyahetlerde bile sitesini ihmal etmeyen biriyim.. Günlerdir battaniye ve yatak bazen de çekyat arasında sıkıştım kaldım. Selpak mendiller en yakın arkadaşımdı :) Yaptığım şeyler, üst üste giyinip yatmak, sürekli burnumu silmek, bitki çayı içmek, gözümü açabildiğim zamanlarda telefonumdan twit atabilmekti. Mütamadiyen yattım/yatıyorum. Hem grip hem sinüzit birbirine karıştı ve epey sarstı beni. Hâlâ iyileşmedim ama kendimi biraz daha iyi hissettiğim bugünde size bir selam vermek istedim. Yarın daha iyi olursam bir tarif paylaşacağım inşallah.

Bu arada başlık ne alaka diyecek olursanız: Canım dünden beri çok fena yoğun çikolatalı kek istiyor. Ama yapacak kimse yok :( Bi ablam yapar ona da birşey demedim. Velhasılı durum böyle yani..

Aman bu şaşkın bahar havasında üşütmeyin, dikkat edin kendinize.. Allah’a emanet olun…

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

couk