Na vakittir çay sofrası yazmaz olmuşum, hep bu instagram yüzünden. Misafir gelince çek sofrayı paylaş, sonra buraya yazmayı unut. :) Benim sofralarımı artık biliyorsunuz, zibilyon çeşitle sofranın tamamını doldurmaktan hoşlanmıyorum, son moda el oyalayıcı şekli şahane poğaçaları, tatlıları yapmaya da üşeniyorum yalan yok.
Yıllardır takip edenler bilirler benim cicişlerimi (Canan teyzem ve kızları) ve kolay çay saatlerimizi. İşte bizde son haftalarda kurduğumuz çay sofralarımız. ..
Turkuaz sofrada: Patates salatası, patlıcanlı peynirli gül börek, sucuklu poğaça, kayısılı çikolatalı kurabiye, bisküvi pastası mevcut.
Bizim görüşmelerimiz iki saat otur, ye iç kalk olmadığı için uzun vakitte bazen yeme içme olayını abartabiliyoruz. Cipsler, kuru yemişler arada bir güzellik ve yaramazlık katıyor günümüze :) Ayrılmadan önce ise kahve olmazsa olmazımız..
Bu sofra ise analı kızlı günümüzden.. Zeytinyağlı fasulye, yoğurtlu bakla salatası, avcı böreği, ezme mercimek salatası, zeytinli top top poğaça, browni tramisu ve karamelize bademli portakallı kurabiye.
Dört kız üç farklı renk seviyoruz, ben de genelde zevklerimize göre sofra kurmaya gayret ediyorum. Bu pembe sofrayı çalıştığı için her zaman aramızda olamayan Ceydacığımın geldiği gün kurmuştum. Çamlıca’dan taze ot toplayıp, otlu pide için toplanmıştık. Otlu pide, patates salatası, turşu, arap kurabiye, ekler soframızda yerini almıştı.
Mavi seven ise Ceren ve tabi ki ben :) Bu soframızda ise tavuklu göbek salata, brokoli köftesi, pırasalı mantarlı poğaça, peynirli börek, susamlı minişler ve kabak tatlısı vardı.
İşte bizim çay sofralarımız böyle, bol muhabbetle çayın dibini buluyoruz :) Rabbim sofralarımızdan bereketi ve misafiri eksik etmesin inşallah..
Aralık 22nd, 2015 at 09:25
Papatyam hayırlı sabahlar hepsi birbirinden güzel sofralar ve tarifler ellerine emeğine sağlık. Nuruyla alemimizi şereflendiren Paygamber Efendimizin (s.a.s) Şefaatine nail olmak dileğiyle kandilin mubarek olsun.
Aralık 22nd, 2015 at 10:53
Sizin sofralarınız muhteşem,harika,rengarenk,mükemmel,iştah açıcı…….hem göze hem mideye hitap ediyor daha ne olsun üstelik her ayrıntıya dikkat ediyor gelen kişilerin zevklerine gòre ne güzellikler ortaya çıkarıyorsunuz çook eskilerden beri masa düzeninize hayranım instagram sayesinde hayranlığım daha da arttı kesinlikle tembel olduğunuza katılmıyorum sunum herseyden önemli düzeniniz süper…hep demekten bıkmayacağım etrafınızdaki herkes çooook ama çoooook şanslı…kıymet bilenleriniz çok ama çook olsun inşallah sevgiler
Aralık 22nd, 2015 at 15:18
Hepsi süper ötesi görünüyor. Bende sevmiyorum o uğraştırıcı şeyleri. Ellerinize sağlık
Aralık 23rd, 2015 at 23:58
ne güzel sofralar maşallah Allah muhabbetinizi artırsın ellerine sağlık her şey harika görünüyor.
Aralık 31st, 2015 at 01:29
Rabbim sofralarınıza bereket versin…
Ocak 29th, 2016 at 11:45
eski ve eskimeyen dostluklar sahi bambaşka oluyor. Çok mutluyum adınıza :)
Rabbim muhabbetinizi ve bu sofraların bereketini daim etsin inşallah..