Geçtiğimiz haftalarda Muratbey Sıra Dışı Peynirle Sağlıklı Yaşam Buluşmasını gerçekleştirdik. Hem peynire hem kıymetli Muazzez Hoca sayesinde bilgiye doyduğumuz bir gün oldu. Bu güzel gün için tüm yetkililere tekrardan teşekkür ediyorum.. :)
Yer gök peynirdi ama bütün sunumları çekmedim. Aralarında bloglarımızdan görüp uyguladıkları sunumlarda vardı ki bu beni şahsen çok mutlu etti.
Benim burgu peynirle yaptığım lopiplar yetkililer tarafından çok beğenilmiş.Geçen sene gıda fuarına gittiğimde, Muratbey Peynir standında da uygulamıştım o zaman da söylemişlerdi. Ama bu sefer beni çok mutlu eden birşey öğrendim Muratbey Yönetim ve İş Geliştirme Danışmanı Gülnur Uluğ Elbistanlıoğlu’ndan, benim lolipoplarımı burgu peynir tanıtımı yaptıkları heryerde kullandıklarını ve ismimle site adresimle de benden bahsettiklerini, hatta en son Fransızlara gösterdiklerini anlattı hemde iki kere.. :) Ayrıca peynirden yaptığım farelerde vardı ..:)
Bilgi dolu bir gün olduğundan da dem vurup, edindiğimiz bilgileri paylaşmadan olmaz.. Peynirin faydalarından önce firma hakkında bir bilgi paylaşmadan geçemiyeceğim; şuana kadar piyasada 250çeşit ürünü bulunan Muratbey Peynirin bu yılki hedeff 300çeşitmiş. Bakalım bizleri daha ne leziz ve değişik ürünler bekliyor :)
“Peynir, içerik olarak, protein, yağ, vitaminler ve mineraller olarak bilinen pek çok besin öğesini bir arada bulunduran az sayıdaki besinlerden biridir.
• Peynir proteinden zengin bir besindir.
• Çeşitine göre değişmekle birlikte,
100 gram peynir (3 kibrit kutusu ölçüsü)
yaklaşık 15-30 gram protein içerir.
• Aynı miktardaki et, tavuk, balık (3 köfte ölçüsü) 18-20 gram protein içerir.
• Peynir, zengin protein içeriği ile çocukların protein gereksinimlerinin önemli bir bölümünü kolayca karşılar ve büyümeyi destekler.
• Peynir özellikle süt sevmeyen çocuklar için iyi bir seçenektir.
Kalsiyum gereksinimi
Yaş -Kalsiyum (mg)
0-1 270
1-3 500
4-8 800
10-18 1300
Yetişkin 1000
Kalsiyumdan zengin besinler
• 1 su bardağı süt……………………… 235mg
• 1 su bardağı yoğurt………………… 235mg
• 1 kibrit kutusu beyaz peynir…… 70mg
• 1 kibrit kutusu kaşar peyniri…….110mg
Çocukluk boyunca, kalsiyumun yetersiz alınması durumunda,
Kemik kitlesinin maksimum düzeye ulaşamadığı ve yaşamın ileri döneminde osteoporoz riskinin artırdığı bilinmektedir.
Peynirin ağız ve diş sağlığını koruyucu etkisi
Peynir tükürük akışını uyarıyor.
Ağız içi asit ortam oluşmasını engelliyor.
«Şekerli besin yendikten sonra, peynir tüketilmesi durumunda, ağız içindeki asit ortam hızla geriye dönüyor, nötralize oluyor ve diş çürümesi önleniyor».
Peynir asit ortamı engellemekle kalmayıp, yemekler sırasında yıpranan diş minesinin tamirine yardımcı olmaktadır. Peynir ayrıca diş yapımında önemli rolü olan FOSFOR dan da zengindir. İşte tüm bu içeriği ile PEYNİR, ağız ve dişler için tükürükten sonra gelen doğal bir koruyucudur.”
Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu
Şubat 2nd, 2014 at 23:25
Daha iyilerine layıksın emeklerinin takdir görmesine çok çok sevindim.
Şubat 4th, 2014 at 23:36
Muratbey’in peynirlerini ben de çok seviyorum, hele de burgu peynirini. Senin sunum şeklin çok hoş ve kabul görmesine sevindim.
Şubat 5th, 2014 at 20:54
bugün az tuzlu burgudan aldım :) aracılığınla sesleniyorum migros ve carrefour dahil kastamonuda hiç naturena ürünü yokkkkk -_-